Vitex Classic

Emulzivna boja Vitex vrhunskog kvaliteta, bez premca kada se radi o ekonomičnosti, trajnosti i prikrivanju nesavršenosti površine na koju se nanosi. Jako je jednostavna za upotrebu i daje glatku, potpuno mat površinu. Praktično je bez mirisa što je čini bezopasnom za upotrebu i bezopasnom za prirodnu sredinu.

Vinil emulziona boja vrhunskog kvaliteta, za unutrašnju upotrebu, na bazi PVA-VEOVA kopolimera. Ima sjajnu pokrivnost, pokrivnu moć bez premca i izuzetnu otpornost na učestala pranja. Vrlo dobro se razliva i daje ravnu i glatku površinu. Vitex Classic emulziona boja se može nanositi na pravilno pripremljene površine bilo kog materijala. Praktično bez mirisa zato što ne sadrži amonijak.

• Pokrivna moć bez premca
• Odlična pokrivnost
• Otporan na česta pranja

Dostupno u beloj boji, 11 basic nijansi, 24 pripremljene nijanse i u neograničenom broju nijansi kroz Vitex’s Colorfull sistem za toniranje boja.

Vreme potrebno da se osuši sa spoljne strane Vreme potrebno da se osuši sa spoljne strane 15- 30 min
Procenat rastvaranja u vodi Procenat rastvaranja u vodi0-10%
EfikasnostEfikasnost 15-18m2/lt
Nanošenje četkom Nanošenje četkom
Nanošenje valjkom Nanošenje valjkom
Nanošenje vakuum pištoljem Nanošenje vakuum pištoljem

PRIPREMA POVRŠINE

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje.

Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Acrylic Putty ili Visto Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno premazati nekim od proizvoda : Acrylan Unco Eco, ili Durovit

Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati sa nekim od proizvoda: 100% Acrylic Primer or Acrylan Unco Eco ili Blanco Eco.

Površine sa flekama od nikotina, grafita, kafe ili bilo koje druge vrste potrebno je prvo premazati sa Blanco Eco ili Vitosin.

 

NANOŠENJE

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno 10% sa vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i / ili relativne vlažnosti iznad 80%.

Boja je suva na dodir nakon 30-60 minuta. Drugi sloj se nanosi na- kon 3-4 sata. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura)

Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoofarbane površine sa Vitex Classic. Prati pažljivo sa vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni deterdžent ili vodu sa sapunom. Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe sa vodom i ako je potrebno sa sapunom ili deterdžentom.

PAKOVANJA :

10 L, 3 L, 750 ML