MAXIMAL® Špric cementni špric

MAXIMAL Špric je vezivno sredstvo, vezivni most namenjen za mašinsko i ručno nanošenje. Koristi se kod svih podloga koje se malterišu. Njegova upotreba posebno se preporučuje kod jako upijajućih, glatkih i kritičnih podloga (podloge od betona, cigle, opeke, gasbetonskih elemenata, mešovitih zidova, prirodnog kamena). Upotrebom MAXIMAL Šprica postiže se dobra prionjljivost maltera, izjednačava se upojnost podloge, dobija se hrapava površina.

Površine moraju biti suve, očišćene od prašine, masti i drugih nečistoća kao i slabo vezanih delova. MAXIMAL Špric nanositi mašinski špricanjem ili ručno zidarskom fanglom. Kod površina od različitih materijala potrebno je dodatno postaviti mrežicu koja će sprečiti stvaranje pukotina. Pre nanošenja proveriti da li su fugne popunjene u ravni sa zidom. MAXIMAL Špric naneti jednako u pokrivnom nanosu na površinu koja je suva. Vreme sušenja je min. 2 dana. 

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura od +5°C do +25°C, pri čemu i vazduh i površina na koju se nanosi malter moraju biti u ovom temperaturnom opsegu.

Potrošnja: ≈3kg/m².

Rok upotrebe i skladištenje: 6 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.