MAXIMAL® C cementni mašinski malter

MAXIMAL C je gotovi cementni malter namenjen za mašinsko i ručno malterisanje svih nosivo sposobnih unutrašnjih i spoljašnjih zidnih površina. Može se koristiti kod svih vrsta zidova od cigle, opeke, gas betonskih elemenata, betona i prirodnog kamena. Preporučuje se za prostore gde je povećana vlažnost, mokri čvorovi, podrumske prostorije...

Površine moraju biti: suve, očišćene od prašine, masti i drugih nečistoća kao i slabo
vezanih delova. Veće neravnine kao i rupe i šliceve od instalacija potrebno je prethodno ispuniti.
Kod zidova koji su izrađeni ciglom, gde su fugne doboke i široke, iste je potrebno prethodno
ispuniti pre malterisanja. Ovako pripremljene površine grundirati. Prilikom grundiranja glatkih
površina, pre svega savetujemo upotrebu MAXIMAL Špric-a; druga preporuka je akrilni vezivni
most MAXIKRIL Contact. Jako upojne površine grundirati MAXIKRIL Concentrate podlogom. Malter nanositi mašinski i odmah nakon toga grubo poravnati aluminijumskom „H“ letvom. Posle delimičnog sušenja vrši se odstranjivanje viška materijala. Malter se „otvara“ aluminijumskom „T“ letvom ili rešetkastim strugačem (rajbnom). Površina posle ove obrade ostaje gruba. Nakon „otvaranja“ površina se kvasi vodom i perdaši sunđerastom hoblom, čime se dobija fini konačni izgled. Minimalna debljina sloja je 1.5cm. Na neravnim površinama kod kojih je potrebno nanositi malter u debljem sloju, ponovo naneti malter sa pravljenjem pauze ali dok prethodni sloj još nije vezao.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura od +5°C do +25°C, pri čemu i vazduh i površina na koju se nanosi malter moraju biti u ovom temperaturnom opsegu.

Potrošnja: ≈16kg/m² za 10mm debljine za ravne površine.

Rok upotrebe i skladištenje: 6 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.