Gletolin G10 - disperzivna unutrašnja masa za gletovanje

Gletolin G10 - disperzivna unutrašnja masa za gletovanje

GLETOLIN G10 je spremna za upotrebu, disperziona masa za izravnavanje zidova i plafona u enterijeru. Pogodna je za gletovanje unutrašnjih, čvrsto malterisanih zidnih površina, kao i gips kartonskih ploča. GLETOLIN G10 odlikuje izuzetna belina, lakoća nanošenja i brušenja. Izravnane površine, koje su potpuno suve, idealne su za nanošenje boja otpornih na suvo brisanje.

Površina mora biti: suva, nosivo sposobna, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća. Pre nanošenja GLETOLIN-a G10, površine impregnirati odgovarajućom MAXIKRIL podlogom, u zavisnosti od stanja površine. GLETOLIN G10 je spreman za upotrebu. Nanositi na zidne površine pomoću čelične gleterice ili nerđajućom farbarskom lopaticom. Može se nanositi i mašinski. Nakon sušenja, svaki sloj nanosa treba dobro izbrusiti brusnim papirom. Vreme sušenja, pre nanošenja narednog sloja, odnosno brušenja, pri optimalnim uslovima, je minimalno 12 sati. Maksimalna preporučena debljina jednog sloja je 1—2 mm, dok ukupna debljina slojeva ne sme biti veća od 3 mm. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.
Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10 °C do +30 °C. Ne sme se koristiti ispod +5 °C.

Potrošnja: 1,5—2,0 kg/m², u zavisnosti od hrapavosti podloge.

Rok upotrebe i skladištenje: 12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5 °C do +25 °C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.