Maxifil Fix 25 kg

MAXIFIL Fix je praškasti materijal na bazi gipsa, sa dodatkom punila i aditiva. Namenjen je za lepljenje gips-kartonskih ploča. Odlikuje se jednostavnošću primene, izdašnošću, dobrim prijanjanjem, čvrstoćom, dužim otvorenim vremenom obrade.

MAXIFIL Fix od 25kg dodati na ≈12,5l vode i mešati ručnim mikserom, do stvaranja homogene mase bez grudvica. Otvoreno vreme iznosi oko 40 minuta. Zidne površine moraju biti nosivo sposobne, očišćene od prašine, masti i drugih nečistoća. Pre lepljenja površine treba impregnirati odgovarajućim prajmerom. Na betonske i glatke površine naneti MAXIKRIL Contact, kod trošnih površina koristiti MAXIKRIL Hidrosol podlogu, a kod jako upijajućih MAXIKRIL Concetrate. MAXIFIL Fix nanositi po ivicama i po sredini GK ploče u obliku trake, kada je površina ravna. Ako je površina na koju se GK ploča postavlja neravna i potrebna je veća debljina lepka, MAXIFIL Fix nanositi na GK ploče tačkasto, u vidu „pogača“. Razmak između „pogača“ treba da bude oko 25cm. U slučaju da su površine veoma neravne, iseći trake od GK ploča u širini od 100mm, i lepiti ih vertikalno na zid. Ako površina nije nosivo sposobna uraditi dodatno tiplovanje traka. Na postavljene trake, nakon vezivanja lepka, vršiti tankoslojno lepljenje nanošenjem MAXIFIL Fix-a nazubljenim gleterom. Po završetku rada alat oprati vodom.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +25°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C.

Potrošnja: ≈2.5-5.0kg/m², u zavisnosti od tipa lepljenja i površine na koju se GK ploča lepi. 

Rok upotrebe i skladištenje: 12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.