STIROMOL® Elastic lepak za kamenu vunu, EPS, grafitni stiropor, stirodur i armiranje mrežice

STIROMOL Elastic je jednokomponentni, visokoelastični, suvi tip građevinskog lepka, izrađen od hidrauličnih i sintetičkih veziva, uz dodatak specijalnih aditiva. Namenjen je za lepljenje i armiranje termoizolacionih ploča: stiropora, termosila, stirodura i kamene vune, na sve vrste mineralnih podloga.

STIROMOL Elastic od 25kg dodati na 6-6.5l vode i mešati do stvaranja homogene mase bez grudvica. Sačekati 10 minuta, pa ponovo intenzivno izmešati. Ovako pripremljena masa spremna je za ugradnju i mora se utrošiti u roku od 2 časa. STIROMOL Elastic nanositi na termoizolacione ploče uz ivicu i u 3-6 tačaka po sredini ploče (pokrivnost lepkom min. 40%). Na ploče kamene vune naneti lepak celom površinom, koristeći nazubljenu gletaricu. Ploče pritiskanjem lepiti na čvrstu i čistu podlogu. Na zalepljene termoizolacione ploče, nakon 2-3 dana, preporučujemo tiplovanje (6 kom/m²). Postavljanje armaturne mrežice vršiti utiskivanjem u sloj nanetog STIROMOL Elastic-a, u debljini od 2-3mm, sa preklopom od 10cm, a zatim celokupnu površinu izravnati STIROMOL Elastic-om. Ukupna debljina nanetog STIROMOL-a Elastic treba da bude min. 4mm.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C, kao i po jakom suncu, vetru, magli i kiši. Sveže nanete površine, u optimalnim uslovima zaštititi od atmosferskih uticaja najmanje 24 časa.

Potrošnja: Od 3.5-5kg/m² za lepljenje; Od 4-5kg/m² (EPS); 6-7kg/m² (MV) za armiranje.

Rok upotrebe i skladištenje: 6 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.

  • 25 kg.
  • ETA sertifikovanETA sertifikovan
  • Za spoljašnju i unutrašnju upotrebuZa spoljašnju i unutrašnju upotrebu
Povezani proizvodi: