Ceresit CT83

CT 83 Lepak za polistirenske ploče

KARAKTERISTIKE

  • Odlična adhezija na mineralne površine i polistirenske ploče
  • Ekonomičan
  • Otporan na smrzavanje i vremenske uticaje
  •  Paropropustan
  • Brzo postizanje čvrstoće

Oblast primene

Koristi se za lepljenje termoizolacionih tabli od polistirena na spoljašnji zid zgrade prilikom ugradnje termo fasade. Pogodan je za nove građevine, kao i za one na kojima se se termoizolacija renovira.

NOVO CERESIT PAKOVANJE ZA VAS!

**Ultrazvučno pakovanje – Čistiji i sigurniji rad!

Priprema podloge

Lepak Ceresit CT 83 odlično prianja na nosive zidove, malterom i betonske površine koje su čvrste, suve i bez čestica koje mogu uzrokovati odvajanje (bitumen, masti, prašina). Ukoliko se ugradnja vrši na postojećem malteru ili sloj boje, prvo je potrebno proveriti njihovo prianjanje na podlogu. Uklonite malter koji nije dobro vezan. Pomoću naprave za pranje pod pritiskom uklonite sve nečistoće, čestice koje negativno utiču na prianjanje, paropropusne boje kao i loše vezane boje. Stare, nemalterisane i obojene zidove očistite četkom i operite vodom napravom za paranje pod pritiskom te ostavite da se u potpunosti osuše. Jako upijajuće podloge, kao što su gips-kartonske ploče ili silikatne opeke, premažite osnovnim premazom CT 17 i ostavite da se suše otprilike 4 sata.

Priprema lepka

Stavite CT 83 u izmerenu količinu čiste hladne vode i strojno mešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica. Lepak nanesite špahtlom po rubovima ploče u širini sloja od 3-4 cm. U sredini ploče nanesite lepak u obliku krugova promera oko 8 cm. Ploču odmah pričvrstite na zid i pritisnite pomoću velikog gletera. Ovako nanesen lepak pomoću pritiska na ploču prekriće gotovo 40% površine ploče. Ukoliko je zid malterisan, lepak se može naneti po celoj površini ploče pomoću gletera veličine zuba 10-12 mm). Spojevi ploča moraju biti pomaknuti u odnosu na prethodni red.

Pričvršćivanje izolacionih ploča

Ploče se postavljaju na zid ravno uz rubove. Lepak  mora prekrivati najmanje 40% površine. Nakon što se lepak u potpunosti osuši (nakon 2 dana) možete pričvrstiti pribadače. Postavite barem 4 komada po m². Sve neravnine izgladite brusnim papirom.  

Povezani proizvodi: