Granicot acrylic

Akrilni završni malter vrhunskog kvaliteta, otporan na vremenske prilike, pruža izuzetnu zaštitu od UV zračenja. Ima odličnu adheziju, trajnost i fleksibilnost. Koristi se za zaštitu i dekoraciju spoljnih i unutrašnjih površina (malter, beton, fasadni termoizolacioni sistemi).
Poseduje CE znak u skladu sa EN 15824. Akrilni malter Granikot je deo spoljnog termoizolacionog kompozitnog sistema (ETICS) Vitextherm, ko ji je sertifikovan sa CE znakom u skladu sa zahtevima ETAG-004. Sertifikacioni broj: ETA-15/0148.

• Izuzetna otpornost na vremenske uslove i ultraljubičasto (UV) zračenje
• Odlična adhezija, čvrstina i elastičnost

 

NIJANSE

Dostupno kao bela i transparentna baza sa kojima se može dobiti neograničen broju nijansi kroz Vitex’s Colorfull sistem za toniranje boja. Bela baza se može koristiti i kao bela.

Vreme potrebno da se osuši sa spoljne strane 4-6h
Procenat rastvaranja u vodi Procenat rastvaranja u vodi0-2%
EfikasnostEfikasnost 1,7-3,2m2/lt
Nanošenje spatulom Nanošenje spatulom

PRIPREMA POVRŠINE

Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje.

Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, ili prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prvo premazati sa Granikot Primer.

 

NANOŠENJE

Promešati dobro pre upotrebe. Naneti sa čeličnom gletericom razređeno sa maksimalno 2 % i oblikovati sa plastičnom gletericom.

Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 80%. Ne nanositi na kišnom, vlažnom ili vetrovitom vremenu. Zaštititi površine od direktnog sunčevog zračenja da bi se iz-beglo neravnomerno sušenje. Ne izlagati direktnom sunčevom zračenju. Ne sme smrznuti.