ROLOCEM® plemeniti mineralni dekorativni malter

ROLOCEM je cementno krečni suvi tip maltera, izrađen na bazi belog cementa, punila, specijalnih aditiva i hidrofobnih polimera. Upotrebljava se za zaštitu i dekoraciju spoljnih i unutrašnjih mineralnih površina, kao i završni sloj pri izradi termoizolacionih fasada. Dobro prijanja za podlogu, ima dobru paropropusnost i vodoodbojnost, čvrstinu i postojanost u različitim klimatskim područjima. Otporan je na atmosferske uticaje i UV zračenje.

KAKO SE UPOTREBLJAVA

Površina mora biti: ravna, suva, čista, bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća, koje mogu sprečiti dobro prijanjanje na podlogu. Malterisane površine sušiti 28 dana, a završni sloj lepka za armiranje 7 dana. Pre nanošenja, obavezno je grundiranje površine. Kod novomalterisanih i nedovoljno nosivih površina, zidove pre svega impregnirati MAXIKRIL Hidrosol podlogom. Nakon sušenja MAXIKRIL Hidrosol-a, naneti ROLOGRUND. ROLOCEM od 25kg dodati na 7.0-7.5l vode i mešati do stvaranja homogene mase bez grudvica, ali ne predugo da ne bi došlo do pojave pene, koja može napraviti problem prilikom nanošenja. Ukoliko se to desi ostaviti pripremljenu masu da odstoji 15-20 minuta, pa onda nanositi. Pripremljenu masu utrošiti u roku od 2 časa. Nanošenje ROLOCEM-a vršiti nakon sušenja prajmera i to čeličnom ili plastičnom gletaricom, a završnu obradu izvoditi plastičnom ravnom gletaricom. Bojenje površina koje su obrađene ROLOCEM-om vršiti najranije tri nedelje nakon ugradnje ROLOCEM-a. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C, kao i po jakom suncu, vetru, magli i kiši. Sveže nanete površine u optimalnim uslovima zaštititi od atmosferskih uticaja najmanje 24 časa.

Potrošnja: 

  1.5mm  2.0mm
Zariban≈2.2kg/m²≈2.5kg/m²
Zaglađen≈2.3 kg/m²≈2.7kg/m²


Rok upotrebe i skladištenje: 
6 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.