MAXIGIPS® vodoperiva visokopokrivna boja za gips-kartonske ploče

MAXIGIPS®

vodoperiva visokopokrivna boja za gips-kartonske ploče

MAXIGIPS je kvalitetna unutrašnja disperziona boja, specijalno formulisana za nanošenje direktno na gips-kartonske ploče. Dobro prianja za podlogu, ima odličnu pokrivnu moć, izrazitu belinu, paropropusnost i otpornost na vlažno brisanje. Namenjena je za sve unutrašnje visoko upijajuće površine, poput mineralnih površina, a naročito za gips-kartonske ploče, na koje se može nanositi direktno, bez upotrebe prajmera.
Površina mora biti: suva, nosivo sposobna, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća. Staru boju, koja nije dobro vezana, mehanički odstraniti. Neravne površine izravnati nekom od GLETOLIN masa za gletovanje unutrašnjih zidova. Pre bojenja, zidove impregnirati odgovarajućom MAXIKRIL podlogom, u zavisnosti od stanja površine. MAXIGIPS nanositi četkom, valjkom ili mašinom za špricanje, u dva pokrivna sloja, pri čemu se može razrediti vodom do 20%. Drugi sloj naneti nakon 6 sati, odnosno na prethodno osušen premaz. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.
Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10 °C do +25 °C. Ne sme se koristiti ispod +5 °C.

Potrošnja: 125–185 ml/m², u zavisnosti od hrapavosti i upojnosti podloge, tehnike i načina nanošenja.

Rok upotrebe i skladištenje: 18 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5 °C do +25 °C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.

Povezani proizvodi: