MAXIDIS vodoperiva boja za unutrašnje zidove

MAXIDIS je kvalitetna vodoperiva unutrašnja disperziona boja, na bazi akrilnih veziva. Odlično prijanja za podlogu, a karakterišu je i odlična pokrivna moć, izrazita snežna belina, paropropusnost i otpornost na vlažno brisanje. Namenjena je za zaštitu i dekoraciju unutrašnjih zidnih površina od sledećih materijala : beton, produženi malter, gasbeton, azbest-cement, iverica. MAXIDIS se može nijansirati MAXI Color ili MAXIFAS Color, kao i tonirati na MAXIMIX sistemu. 

Površina mora biti: suva, nosivo sposobna, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća. Staru boju, koja nije dobro vezana, mehanički odstraniti. Neravne površine izravnati nekom od GLETOLIN masa za gletovanje unutrašnjih zidova. Pre bojenja, zidove impregnirati odgovarajućom MAXIKRIL podlogom, u zavisnosti od stanja površine. MAXIDIS nanositi četkom, valjkom ili mašinom za špricanje, u dva pokrivna sloja. Pri čemu se boja može razrediti vodom od 15% do 25%. Drugi sloj naneti nakon 6 časova, odnosno na prethodno osušen premaz. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C.

Potrošnja: 125-185ml/m² u dva sloja, u zavisnosti od hrapavosti i upojnosti podloge (1 kanta od 15 L pokriva između 80 i 120 m2)

Rok upotrebe i skladištenje: 18 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.

  • 0.65 l, 3 l, 5 l, 15 l.
  • ECOECO
  • Na bazi disperzije u vodiNa bazi disperzije u vodi
  • Ne sme smrznutiNe sme smrznuti
  • Otporan na mokro brisanjeOtporan na mokro brisanje
  • Za unutrašnju upotrebuZa unutrašnju upotrebu