MAXIPOL® F unutrašnja boja otporna na buđi i plesan

MAXIPOL F je unutrašnja disperziona boja na bazi akrilnih veziva, izrazito otporna na gljivice i plesan. Odlikuje se izuzetnom belinom, visokom pokrivnošću, paropropusnošću i otpornošću na suvo brisanje. Premaz MAXIPOL F rešava problem buđi u vlažnim prostorijama, kao što su: podrum, kuhinja, kupatilo i sl. MAXIPOL F se može nijansirati na MAXIMIX sistemu.

Površina mora biti: suva, nosivo sposobna, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća. Staru boju, koja nije dobro vezana, mehanički odstraniti. U slučaju zaraženosti površina gljivicama i algama, prethodno ih tretirati MAXICID Standard sredstvom za uništavanje zidnih algi i gljivica. Neravne površine izravnati nekom od GLETOLIN masa za gletovanje unutrašnjih zidova. Pre bojenja, zidove impregnirati odgovarajućom MAXIKRIL podlogom, u zavisnosti od stanja površine. Boju nanositi četkom, valjkom ili mašinom za špricanje, u dva pokrivna sloja. Za prvi sloj,  MAXIPOL F se može razrediti vodom do 40%, dok se drugi sloj može razrediti do 25%. Drugi sloj naneti nakon 6 sati, odnosno na prethodno osušen premaz. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.
Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10 °C do +30 °C. Ne sme se koristiti ispod +5 °C.

Potrošnja: 125–185 ml/m2 u dva sloja, u zavisnosti od hrapavosti i upojnosti podloge.

Rok upotrebe i skladištenje: 18 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5 °C do +25 °C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.