MAXIPOL boja za unutrašnje zidove

MAXIPOL je ekološka boja za unutrašnje zidove i plafone. Odlikuje ga izuzetna belina, visoka pokrivnost, paropropusnost i otpornost na suvo brisanje. Pogodan je za bojenje svih vrsta suvih i tvrdih podloga: fino malterisane vertikalne i plafonske površine, betone, vlaknasto-cementne površine i gips karton ploče. MAXIPOL se može nijansirati MAXI Color ili MAXIFAS Color, kao i tonirati na MAXIMIX sistemu.

Površina mora biti: suva, nosivo sposobna, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća. Staru boju, koja nije dobro vezana, mehanički odstraniti. Neravne površine izravnati nekom od GLETOLIN masa za gletovanje unutrašnjih zidova. Pre bojenja, zidove impregnirati odgovarajućom MAXIKRIL podlogom, u zavisnosti od stanja površine. MAXIPOL nanositi četkom, valjkom ili mašinom za špricanje, u dva pokrivna sloja. Pri čemu se za prvi sloj MAXIPOL može razrediti vodom do 40%, dok se drugi sloj može razrediti do 25%. Drugi sloj naneti nakon 6 časova, odnosno na prethodno osušen premaz. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C.

Potrošnja: 125-185ml/m² u dva sloja, u zavisnosti od hrapavosti i upojnosti podloge (kanta od15 L pokriva 80-120 m2 u dva sloja)

Rok upotrebe i skladištenje: 18 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.