AQUAMAX® Lasur TOP debeloslojni transparentni premaz za drvo

AQUAMAX Lasur TOP je transparentni debeloslojni lak premaz na osnovi vodene disperzije akrilnog veziva. Oplemenjen je voskom, specijalnim aditivima, posebnim UV apsorberima i stabilizatorima. Namenjen je za zaštitu i dekoraciju svih spoljašnjih i unutrašnjih drvenih površina. AQUAMAX Lasur TOP je brižljivo kreiran premaz kako bi istakao prirodnu strukturu drveta, štiteći drvo od UV zraka, vlage i drugih spoljašnjih uticaja. Lako se nanosi i brzo suši. Nema neprijatan miris te je ugodan za korisnika i životnu sredinu. Proizvodi kao bezbojan i nijansiran premaz prema ton karti AQUAMAX Lasur TOP. 

Drvena površina mora biti: čista, suva, čvrsta i izbrušena. Pre prvog bojenja, spoljašnje i unutrašnje površine impregnirati sredstvom AQUAMAX Impregnant. AQUAMAX Lasur TOP je spreman za upotrebu, samo ga treba promešati; po potrebi se može razrediti vodom do 5% (zaštitna uloga premaza opada sa razređivanjem). Nanošenje pigmentiranih AQUAMAX Lasur-a TOP, vršiti u dva sloja, a bezbojni AQUAMAX Lasur TOP u tri sloja. Drugi sloj naneti nakon 6 časova, odnosno na prethodno osušen premaz. Osušen lazurni premaz ne poseduje miris. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura premaza, drveta i radnog prostora je od +10°C do +30°C. Ne sme se upotrebljavati pri r.v.v. većoj od 80%, kao i po jakom suncu, vetru, magli i kiši. 

Potrošnja: ≈7m²/0.65l za dvoslojni nanos, u zavisnosti od kvaliteta pripremljenih površina i načina nanošenja. 

Rok upotrebe i skladištenje: 18 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. 

Povezani proizvodi: