AQUAMAX® Impregnant transparentna impregnacija za drvo

AQUAMAX Impregnant je transparentna impregnacija za drvo na bazi vodene disperzije akrilnih veziva. Pažljivim receptuiranjem kreirali smo premaz koji je otporan na pojavu gljivica, stabilizuje boju drveta, omogućava ravnomernije bojenje, površine manje upijaju i završni premazi ostvaruju bolju adheziju. Namenjen je za spoljašnje i unutrašnje površine. Lako se nanosi i brzo suši. Proizvod nema neprijatan miris.

Drvena površina mora biti: čista, suva, čvrsta i izbrušena. AQUAMAX Impregnant je spreman za upotrebu i ne sme se razblaživati vodom ili drugim sredstvima, samo ga treba promešati. Nanositi četkom, valjkom ili mašinom za špricanje, u jednom sloju. Nakon završenog sušenja, a pre nanošenja završnog premaza, površinu blago izbrusiti finim brusnim papirom. Završni premaz naneti nakon 6 časova, odnosno na prethodno osušen sloj. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura premaza, drveta i radnog prostora je od +10°C do +30°C. Ne sme se upotrebljavati pri r.v.v. većoj od 80%, kao i po jakom suncu, vetru, magli i kiši.

Potrošnja: ≈9m²/0.65l za jednoslojni nanos, u zavisnosti od kvaliteta pripremljenih površina i načina nanošenja.

Rok upotrebe i skladištenje: 18 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti. Držati van domašaja dece.